Nyheter » Aktuellt » Farthinder

Farthinder

Alltså ... det här med farthinder på våra vägar:

Vi skulle sätta värde på om du som går och river upp dem, flyttar på dem eller kör ned stolparna slutade med det.

De finns där av en orsak, och den orsaken är att man skall köra långsamt. Dunsar det och skakar i bilen så att du tror att den tar skada? Då kör du helt enkelt för fort.

Vi har gott om glada barn som sprallar omkring i området. De kan tyvärr inte hålla sig på trottoaren när de skall till badet eller kompisen, för det finns ingen trottoar. De är väldigt impulsiva och de kan ofta inte förutse följderna av sitt agerande. Därför måste vi vuxna göra det, och ta konsekvenserna. Vi måste köra långsamt.

Vägarna tillhör föreningen och är en gemensam angelägenhet. Gemensamma frågor hanterar man genom demokrati. Det innebär ibland att en stor grupp "andra" bestämmer något som man själv inte gillar. Det måste man tyvärr lära sig att leva med, för alternativet är att man frångår demokratin, och alla andra styresskick är väldigt mycket sämre.

Eftersom inte alla kör tillräckligt långsamt för att det skall vara säkert för barnen, beslöt föreningens årsstämma år 2012, i god demokratisk ordning och redovisat under § 14 i protokollet, att vi skall ha farthinder på våra vägar.

Det kan hända att stämman någon gång ändrar beslutet, men till dess kommer farthindren att vara kvar, för majoriteten av medlemmarna vill ha dem. Om du bara gör som vi andra – kör sakta och stannar till inför dem – så tar bilen inte skada. Och inte barnen heller ...

Hälsningar
      /Styrelsen gm. Jocke Liman

Jocke Liman
1 september 2020
Denna hemsida är skapad i anySite